Home

Home
AfrikaansArabicChinese (Simplified)DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanGreekItalianJapanesePolishRussianSpanishSwedishThaiTurkish

Warmetruiendag 2017

De lievelingstrui van Nederland: daar gaat Warmetruiendag dit jaar naar op zoek. De warmtetruiendag is op 10 februari 2017 (www.warmtetruiendag.nl)

De ontwikkeling van een nestje muizen

Een infraroodcamera boven een nestje muizen geeft een beetje inzicht in alle moeite die moedermuis moet doen om haar kroost warm te houden. 3 weken camera boven nestje.

Slimme renovatie-methode

Infraroodportret van een bijzonder renovatieconcept ontwikkeld door studenten van TU Delft.

Promovideo Schijndel Isoleert

Registratie van het vullen van een spouwmuur met isolatiemateriaal voor de energiecoöperatie Schijndel.

Bijen in warmtebeeld

Eigenlijk zijn alle dieren zeer “thermogeniek”, hier een thermisch portret van een imker die zijn bijenkasten controleert.

Magisch Bruin Vet

Eén van de meest bijzondere strategieën op het gebied van warmteregulatie is het gebruik van bruin vet door zoogdieren. Hier valt nog heel veel over te leren.

3D-printen in infrarood

Bij heel veel productieprocessen speelt warmte van de grondstoffen een centrale rol, dit is bij een 3D-printer in actie heel mooi te zien.

Opwarmende nachtvlinders

De biologie blijft een enorme bron van inspiratie, soms zijn de mooiste processen te vinden op onverwachte plekken. Wat te denken van het opwarmen van nachtvlinders.

Natuurkunde in warmtebeeld

Veel natuurwetten zijn met behulp van infrarood inzichtelijk te maken. Dat kleine flessen sneller afkoelen dan grote flessen bijvoorbeeld. Hier een voorbeeldje van Natuurkunde in beeld >>

Tips voor scripts?

Ideeën om te filmen in infrarood zijn altijd welkom, bijzondere warmteverhalen vallen in onze “kleurenwereld” namelijk niet altijd goed op. Tips zijn dus altijd welkom >>

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt